رادیو مُنتِنت- قسمت سوم- هفت عادت استراتژیست‌های محتوای موثر (بخش اول)

در این شماره از رادیو منتنت از تعطیلی یاهو گروپ خبر میدیم، به سراغ اپ اختصاصی بینگ میریم، از ahrefs صحبت می‌کنیم و در نهایت هم به هفت عادت استراتژیست‌های محتوای موثر بخش دوم خواهیم پرداخت.  تو رادیو منتت در خصوص استراتژی محتوا، اخبار محتوا، شبکه‌های اجتماعی، سئو و هر چی که تو حوزه محتواست صحبت خواهیم کرد.

 

خبر اول این که یاهو اعلام کرده از ۱۵ دسامبر ۲۰۲۰ سرویس یاهو گروپش رو تعطیل میکنه. البته یاهو گروپ بخشی از یاهوست و یاهو فوتو، یاهو میل و دیگر فیچرها، کماکان کار خواهند کرد. کاربرها تا اون موقع فرصت دارن تا از اطلاعاتشون بکاپ بگیرن. ما ایرانیها هم از این سرویس خیلی استفاده میکردیم اما با ظهور پلتفرمهای جدید مثل تلگرام مهاجرت کردیم.

yahoo group
end of yahoo group
end of yahoo group

خبر بعدی در مورد موتور جستجوی بینگه. مایکروسافت تصمیم گرفته روی اکس‌بکس وان و کلا روی سری اکس یه اپ به صورت اختصاصی برای بینگ بسازه.

الان هم البته این موتور جستجو روی اکس باکس هست اما داشتن یه اپ اختصاصی امکانات بیشتری به بازی‌بازها میده. مثلا اونا میتونن به سرعت بازیهایی که داره ترند میشن و همینطور اخبار بازیها رو دنبال کنن.

bing app
bing app

من یه توضیح کوچولو اینجا در خصوص موتور جستجوی بینگ بدم. ما معمولا از گوگل واسه سرچامون استفاده میکنیم اما بینگ هم یه سری مزایا داره مثلا توی پیدا کردن ویدئو و تصویر بهتره.

بینگ پیشنهادات اتوکامپلیت بیشتری نسبت به گوگل داره. بینگ هشت تا پیشنهاد میده اما گوگل ۴ تا. اما کلا خیلی نسبت به گوگل عقبه.

خبر سوم در خصوص سایت ahrefs هست. Ahrefs یه سایت حرفه‌ای با ابزارهای سئو و بهینه‌سازهای وبسایته. Ahrefs پولی هستش گر چه هزینه خیلی زیادی نداره. اما این دفعه اومده یکی از ابزارهاش به نام site audit یا همون ارزیابی وبسایت رو رایگان کرده که خیلی میتونه مفید باشه.

ahrefs site audit
ahrefs site audit

با این ابزار میتونید سایتتون رو کرال کنید تا بتونید بفهیمد کدوم لینکها خرابن، کدوم مطالب متادسکریپشن ندارند، آیا زنجیره ریدیرکت‌ها سالم هستند یا نه و کلی چیز دیگه. خبر یه خورده قدیمی شده الان اما میتونه خیلی مفید باشه.

خب بریم سراغ هفت عادت استراتژیست محتوای موثر بخش دوم

تو ایپزود دوم که دو هفته پیش منتشر شد گفتم که تقویم محتوا، استراتژی در خصوص کلمات کلیدی و داشتن نویسندگان حرفه‌ای محتوا مهمه. تو این قسمت میخاییم بریم سراغ موضوعات مهمه دیگه.

کارتون رو یه جور دیگه انجام بدین

تمرکز فروش و بازاریابی سنتی بر رقابته، اما در فضای بازاریابی دیجیتال امروز ، واقعاً مهمه که روی کارهای خوبی که انجام میدید متمرکز باشید. البته ، شما باید بدانید که رقابت تو چه وضعیتی هست ، اما مهمتر اینه که به روند کاری خودتون توجه کنید ، چون هر کاری که در رابطه با توسعه محتوا و بازاریابی خود انجام میدید ، مهمه.

اقتصاد دیجیتال امروز با همکاری و تعامل، بیشتر رشد میکنه تا با رقابت. همه فعال هستن و ایده های همدیگه رو به اشتراک میذارند. این ماهیت درست بازیه. تو شیوه‌های بازرگانی و بازاریابی سنتی ، همه چی به فروش ختم می‌شد. اما امروزه ، موضوع تعامل با مخاطبین ، ایجاد آگاهی از نام تجاری و ریچ طبیعی (organic reach) الویت بیشتری داره. چشم انداز بازاریابی امروز بیشتر به جای “پوش کردن” یه محصول ، ارائه چیزی کاملاً جالب و مفید برای مخاطبان دیجیتال شما است.

موضوع بعدی تنوع دیجیتاله

از نظر محتوای بازاریابی ، شما لازمه که چند روش رو انتخاب کنید و چند رویکرد رو همزمان به کار ببرید تا نتایج بهینه حاصل بشه. اینکه بفهمید دقیقاً چجوری باید این کار رو  انجام بدید به اهداف و نیازهای خاص شما بستگی داره. اما نکته اینه که تلاش برای ایجاد تنوع بیش از حد و استفاده از چندین کانال مختلف ، احتمالاً منجر به تموم شدن انرژی شما و تیمتون خواهد شد.

خب اینکه کدوم مسیر بهترین نتیجه را به دست میده باید بگیم ویدئو ، مطالعات موردی ، رسانه های اجتماعی و اینفوگرافیک چند نمونه از مواردیه که همچنان در بازارهای B2B نشان دهنده تعامل زیاد هست. مهمه که هر سبک محتوا و پلتفرم، متعارف باشه تا از پیام رسانی نام تجاری هم اطمینان حاصل بشه.

مورد بعد سازماندهی، همکاری و آفرینش هست

این وظیفه یک استراتژیست محتواست که به جای اونکه درگیر رقابت‌های پوچ بشه بازی خودش رو مدیریت کنه. گرچه ممکنه تماشای مشاجره به سبک Madmen جذاب باشه ، اما تو این زمونه ، همکاری در حوزه دیجیتال میتونه چیزهای بیشتری برای بهره مندی داشته باشه. (حتی دستیاران دیجیتال شخصی از شرکت های مختلف میتونن با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و همکاری کنند! چه برسه به استراتژیست‌های محتوا)

برای سازماندهی ، همکاری و خلاقیت ، برنامه ها و ابزارهای رایگان و ارزان زیادی وجود داره که میتونه به هر مدیر محتوا کمک کنه تا بهره‌وری بیشتری داشته باشه. اینجا چند نمونه اپهایی که میتونن به استراتژیست‌های محتوا و تیمشون کمک کنه رو آوردم:

کانوا: اپ کاربرپسند و محبوب برای تولید گرافیکهای زیبا و فوری

کورا: برای پیدا کردن موضوع نوشتن و تولید محتوا

بافر: برای مدیریت و برنامه‌ریزی شبکه‌های محتوا البته تو ایران مشابه این اپ هم هست

ترلو: اپ همکاری تیمی و انجام وظایف

اسلایدشیر: ابزاری ساده برای تولید و به اشتراک گذاری اسلایدها

ایده‌های نو مورد بعدی هست

مصرف‌کننده‌ها چنان تجارب و آموزه‌های جدید یاد میگیرن که استراتژیست‌های محتوا باید هر روز اطلاعاتشون رو بروز کنن نه تنها در حوزه اطلاعات پایه بلکه نحوه ارائشون به مخاطبین هم باید متحول بشه.

ممکنه تلاش برای جلب توجه مخاطب با توجه به اطلاعات فراوانی که با لمس یک دکمه در دسترس اونهاست ترسناک به نظر برسه. اما از برخی جهات ، این میتونه بخشی از لذت حضور در زمینه بازاریابی دیجیتال باشه.

هر چقدر تمایل به خلاقیت داشته باشید ، شانس بیشتری برای قرار دادن یک شرکت نوپا روی نقشه دارید یا میتونید به یک شرکت کوچیک برای رشد غیر منتظره در سه ماهه آینده کمک کنید. ارائه ایده‌ها به روش های تازه ، مثلاً استخدام یک انیماتور ویژه برای ایجاد یک ویدیوی متحرک یا محتوای همیشه سبز ، میتونه کمک زیادی به ایجاد یا شکستن یک تجارت بکنه. در اقتصاد دیجیتال ، سازنده ترین استراتژیست های محتوا نه تنها به جنبه تحلیلی می‌پردازند بلکه در استفاده از روشهای خلاقانه حل مسئله برای تحریک مخاطبان خود هم مهارت دارند.

شرکت‌هایی از نظر استراتژی محتوا برنده می‌شوند که از لحاظ نوآوری برجسته باشند. وقتی محصول و محتوایی بی‌نظیر ، تازه و کاملاً جالب برای مخاطبان خود داشته باشید میتونید بگین که قطعا موفق خواهید شد.

داشتن درک دقیق از تخصص‌های اصلی رسانه‌های اجتماعی از جمله بازاریابی محتوا و بسترهایی که میتونن محتوای شما رو به بهترین نحو به گوش مخاطب برسونن  شاید کلید موفقیت شما باشن.

با این لینک‌ها مشترک رادیو منتنت بشید:

پادکست در کست‌باکس (castbox)

پادکست در انکر (anchor)

اسپاتیفای (spotify)

گوگل پادکست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *