در این شماره از رادیو منتنت از دو مشکل در الگوریتم جدید گوگل خبر میدیم، به سراغ آپدیت جدید وردپرس میریم و در نهایت هم در خصوص هفت عادت استراتژیستهای محتوای موثر صحبت میکنیم. تو رادیو منتت در خصوص استراتژی محتوا، اخبار محتوا، شبکههای اجتماعی، سئو و هر چی که تو حوزه محتواست صحبت خواهیم کرد.
اخبار هفته
خبر اول مربوط به گوگل میشه. گوگل تو اکنت توییترش به نام google search liaison اعلام کرده که الگوریتمش تو دو تا موضوع دچار مشکل شده یکی موبایل ایندکسینگ سایتها و دیگری canonicalization. موبایل ایندکسینگ که مشخصه یعنی ایندکس سایتها رو پلفترم موبایل. مدتهاست که الگوریتم گوگل رویکرد اول موبایل رو داره یا همون mobile first approach. کنانیکالایزیشن هم توی سئو یعنی به موتورهای جستجو بگیم این یوآرال محتوای اصلی رو داره و بقیه صفحات هم از این کپی کردن. این رل یا تگ باعث میشه تا مشکلات محتوای کپی توی سایت با یوآرالهای چندگانه به وجود نیاد. گوگل گفته لازم نیست کاری بکنیم و خودش مساله رو حل میکنه.
خبر بعدی در مورد وردپرسه. ما الان وردپرس ورژن ۵.۵.۱ رو داریم. وردپرس ۵.۶ که قرار بود تو دسامبر بیاد فعلا به مشکل برخورد کرده و ممکنه دیرتر بیاد. مشکل، یکی از فیچرهای گوتنبرگه که حذف میشه چرا که توسعهاش به اندازه کافی نبوده. گتنبرگ یه پروژه وردپرسه که هدفش مدرن سازی روند ساخت سایت هست. گتنبرگ از رابط درگ اند دراپ استفاده میکنه. قرار بود توی گتنبرگ ۹.۱ یه نویگیشن اسکرین اضافه بشه که متاسفانه به اندازه کافی توسعه پیدا نکرده و به جاش میرن سراغ ویجت گتنبرگ.
خبر سوم هم دوباره در خصوص گوگله. گوگل پلاگین وباستوری رو واسه ووردپرس معرفی کرده و به شما اجازه میده تا چیزی شبیه استوریهای اینستاگرام بسازید. شما با این پلاگین میتونین استوری واسه وبسایتتون تهیه کنید که خیلی با حال هستن. این نشون میده که گوگل چقدر به سیام اسی به نام وردپرس توجه میکنه.
هفت عادت استراتژیست محتوای موثر
آیا شما هم دائماً تو نوشتن محتوا غرق میشید و می پرسید دقیقاً چه کاری لازمه تا همه چیز به شکلی موثرتر در کانالهای مختلف ساماندهی و استفاده بشه؟ آیا میخواهید درباره چگونگی پیاده سازی استراتژیک وبلاگ ها و رسانه های اجتماعی برای تبدیل بیشتر یاد بگیرید؟
به دنیای استراتژیست محتوا خوش آمدید. این متخصصین نه تنها در نوشتن و ویرایش مهارت دارند، اونها همچنین مدیریت محتوا را به سطح بالاتری میرسونند. استراتژیستهای محتوا آدمای منطقی و با برنامهریزی دقیق هستند. اونها توسعه، توزیع و پایش محتوا رو به خوبی انجام میدن و حواسشون به این هست که هر قطعه از پازل به تصویر کلی استراتژی تبلیغاتی شرکت هم جور باشه.
یک استراتژیست (یا مدیر) محتوا ، تأمین کافی محتوای تازه و مرتبط برای یک کسب و کار رو تضمین میکنه ، نه فقط “مرتبط” از نظر اجتماعی ، بلکه از نظر SEO هم محتواش بهینه شده. اونا کارهایی بیش از نوشتن انجام میدن ، اونا همه عناصر محتوا را در استراتژی کسب و کار ادغام میکنن و خطوط اصلی وب سایت، شبکههای اجتماعی، کمپین تبلیغاتی بعدی، توضیحات محصول و غیره رو تنظیم میکنن.
علاوه بر این، اونا اهداف و استراتژی اصلی یک کسب و کار رو با استفاده از ابزارهای تحلیل و گزارشگیری برای اصلاح و تغییر استراتژی به طور مداوم در ذهن دارند. استراتژیستها، محتوا رو به عنوان داده در نظر میگیرن تا تحلیلش کنن. اونا همیشه در حال آزمایش ، اندازه گیری و اصلاح هستند تا ببینند چه چیزی می تونه بهتر کار کنه. بخش عمدهای از این موضوع تمرکز بر ایجاد ارتباط با مشتری و تحقیقات در مورد محصول هست.
تقویم محتوا
استراتژی محتوا از اون جهت مهمه که اساس ایجاد رابطه و وفاداری به برند هست. به عبارت دیگر ، محتوا اولین چیزیه که از یک کسب و کار دیده میشه. بنابراین مهمه که به خوبی انجام بشه. اما این فقط کیفیت نیست. زمانبندی هم مهمه. بخشی از این استراتژی اینه که نه تنها دانستن این که محتوا با چه کسی به اشتراک گذاشته بشه مهمه بلکه زمان انتشار و میزان مشارکت مخاطب هم باید مورد توجه قرار بگیره . بنابراین ، استراتژیست محتوا برای این که چه چیزی باید ایجاد بشه فقط نیست ، بلکه نحوه ارتباط اون با مخاطب هم هست.
یک قسمت مهم از استراتژی محتوا، ایجاد یک تقویم محتواییه که میتونه نه تنها به عنوان یک برنامه ، بلکه برای رهگیری مشتریها ، بازارهای هدف، شاخص های اصلی عملکرد (KPI) و سایر عوامل مهم مورد استفاده قرار بگیره.
با این چهار روش میتونید تقویم محتوایی مناسبی داشته باشید:
- فهرستی از موضوعات محتوا (content topic) و ایدههای عنوان (title ideas) تهیه کنید. ابتدا عناوین خود را امتحان کنید تا از کارآیی اونا اطمینان حاصل کنید. این میتونه هم شامل محتوای مورد استفاده مجدد باشه و هم محتوای جدید.
- به پست هر روز یه سری اطلاعات دیگه اضافی کنید ، مثل اینکه چه کسی ، کجا و چه زمانی پست رو ارسال کرده.اینها رو میتونید توی یه گوگل شیت اضافه کنید.
- تقویمی را یادداشت کنید که هر پست با کدوم رویدادها ، تبلیغات و اهداف تجاری خاص مطابقت داره. این اطلاعات در ساخت دکمه دعوت به عمل یا cta به شما کمک خواهد کرد.
- هر چیز دیگری را که در حال توسعه اون هستید و میتونید با هر موضوع مورد توجه شما همزمان کار کنه ، مثل کتاب های الکترونیکی ، دوره ها و غیره یادداشت کنید. بعدا از همینها میتونید محتوای خوبی تولید کنید.
برای کلمات کلیدی استراتژی داشته باشید
اگر به مدیریت محتوا علاقه مند هستید ، باید بدونید که چگونه یک استراتژی کلمات کلیدی موثر بسازید. مدیران محتوا هنگام گردآوری و نوشتن محتوا از نویسندگانشون ، باید به استراتژی کلمات کلیدی موثر توجه کنند. کلمات کلیدی حائز اهمیتن چرا که عامل مهم میزان تاثیرگذاری محتوای شما خواهند بود. طبق نظر کارشناسان بهتره یک تا سه درصد از محتواتون شامل کلمات کلیدی باشه. ابزارهایی مثل کیوورد پلنر، کیووردتول و بازسومو میتونن خیلی در پیدا کردن کلمات کلیدی کمک کنند.
جمعی از نویسندگان آشنا به کار داشته باشید
با ورود به دوره جدیدی از محتوا و شبکههای اجتماعی، نویسندهها باید مهارت روز افزونی نه تنها در تهیه محتوای چندرسانه ای داشته باشن، بلکه باید برای ایجاد محتوای مرتبط و غیر متمرکز بر فروش یا همون non-sales-focused content، که میتونه بازدیدکننده را افزایش بده ، عمیقتر بشن و حواسشون هم به میزان درگیری مخاطبان واقعی هم باشه.
استراتژیستهای محتوا باید از داشتن یک مجموعه قابل دسترس از نویسندگان با کیفیت مطمئن بشن. چه نویسندگان فریلنسر باشن و چه تو خونه ، اونا باید درک کاملی از نحوه نوشتن در طیف وسیعی از موضوعات رو داشته باشند. در حال حاضر، روند محتوا به سمت محتوای چندرسانهای با کیفیت و اصیل پیش میره. این یعنی داشتن نویسندههایی که توانایی انجام تحقیقات عمیق، آگاهی از صنعت شما و بازاریابی دیجیتال رو دارند و محتوای چندرسانه ای تولید میکنند، به شدت ارزشمند خواهند بود.
خب این سه تا موضوع رو داشته باشیم تا توی قسمت بعدی رادیو منتنت به سراغ موارد دیگه از هفت عادت استراتژیستهای محتوای موثر بریم.
با این لینکها مشترک رادیو منتنت بشید:
پادکست در کستباکس (castbox)
پادکست در انکر (anchor)