podcast is born

رادیو مُنتِنت- قسمت چهارم-اخبار پر محتوای آبان ماه

توی این قسمت که اپیزود چهارمه رادیو منتنته میریم سراغ همایش سالانه گوگل و مدل هوش مصنوعی برت، همین‌طور توجه بیشترش به عناوین و پاراگرافهای پستها. راجع به بینگ و فیچر جدیدش و همین‌طور در خصوص موتور جستجوی اپل خبر میدیم. با این تفاوت که این هفته فقط خبر داریم و سراغ مقاله بلند نمیریم.

 

خب چن تا خبر از گوگل داریم:

گوگل امسال رویداد گوگل سرچ آن رو به صورت آنلاین برگزار کرد. امسال به خاطر کرونا، گوگل همایش سالانه io رو برگزار نکرده. توی رویداد سرچ‌آن، گوگل اعلام کرده که مدل فهم زبانی خودش به نام bert حالا میتونه توی هر جستاری به زبان انگلیسی استفاده بشه. برت طراحی شده تا بتونه ارتباط معنایی بین کلمات سرچ شده رو تشخیص بده. با موتور هوش مصنوعی، گوگل داره تلاش میکنه که صفحات مرتبط‌تری با کلمه سرچ شده به شما نشون بده که دستش درد نکنه!

google search on
google search on

خبر بعدی در مورد نحوه رتبه‌بندی صفحات و متون صفحات وبسایت توسط گوگله. نمیدونم جدیدا دیدین یا نه. وقتی یه سوالی رو به انگلیسی سرچ میکنید، گوگل پاراگراف صفحه وبسایتی رو که مربوط به جستار شماست رو هایلایت میکنه و بهتون نشون میده. این یعنی این که ساختار پاراگرافهای متن شما و همینطور عنوان اون پاراگراف داره واسه گوگل مهم میشه. پس باید به ساختار نوشته‌هامون خیلی توجه کنیم.

highlighted text in google
highlighted text in google

 

خبر سوم از گوگل یه خورده تخصصی‌تره. ما میتونستیم برای این که صفحمون زودتر کرالرهای گوگل برن سراغش و اصطلاحا ایندکس کنن، آدرس یو‌آرال رو به صورت دستی توی گوگل کنسول (یا همون گوگل وب‌مستر) اضافه کنیم. این ویژگی رو گوگل موقتا از دسترس خارج کرده. اما جای نگرانی نداره چون همونطور که گفتم موقتیه. اما کلا نیازی به این کار نیست چون کرالرهای گوگل به هر حال دیر یا زود سراغ صفحتون خواهند اومد.

 

بریم سراغ موتور جستجوی محبوب بینگ. مایکروسافت یه فیچر جدید به نام سایت اکسپلورر داره به بینگ اضافه میکنه که با اون میتونین ساختار سایتتون و همینطور صفحاتتون رو بررسی کنید تا ببینید مشکل از کجاست. کار باهاش ساده است و خوبه که بفهمید سایت شما از چشم کرالرها چطور دیده میشه.

bing site explorer
bing site explorer

بینگ یه کار با حال دیگه هم کرده و اون نشون دادن پاسخ به سوالیه که سرچ شده تو همون بالای لینکهای پیشنهادی. این همون کاریه که گوگل هم داره انجامش میده. صد تا زبون رو هم پشتیبانی میکنه.

 

بریم سراغ فیسبوک. خبر در مورد ترجمه های فیسبوکه. قبلا وقتی از یک زبان به زبان دیگه ترجمه میکردی اول اون کلمه به انگلیسی ترجمه میشد (به عنوان زبان میانه یا خنثی) بعد تبدیل به زبان مقصد میشد. اما الان فیسبوک گفته که موتور هوش مصنوعیش دیگه سراغ انگلیسی نمیره و زبان مبدا رو به صورت لحظه‌ای به زبان مقصد ترجمه میکنه. این باعث میشه که عمل ترجمه سریع انجام بشه.

 

خبر آخر یه سری گمانه زنی در مورد اپل هستش که شاید بخاد روی موتور جستجوی خودش کار کنه. این شایعات از اونجایی شروع شد که اپل تو سال ۲۰۱۸ جان گیاناندریا که مهندس گوگل بود رو استخدام کرد تا مدیریت گروه هوش مصنوعی این شرکت رو به عهده بگیره. بعدش شروع به ایجاد آگهی‌های استخدام مهندسین موتورهای جستجو کرد و اپل بات هم داره تعداد کرالینگهاش رو هی بیشتر میکنه. پس بعید نیست که توی اینده نزدیک ما یه موتور جستجو از اپل داشته باشیم.

 

این بود رادیو منتنت قسمت چهارم. رادیو منتنت رو میتونید مثل همیشه توی کست‌باکس، اسپاتیفای و گوگل پادکست گوش بدین.

با این لینک‌ها مشترک رادیو منتنت بشید:

پادکست در کست‌باکس (castbox)

پادکست در انکر (anchor)

اسپاتیفای (spotify)

گوگل پادکست

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *