هوش مصنوعی

نقش بی بدیل هوش مصنوعی بر شهرها و شهروندان آنها

اخیرا پنلی در آمریکا تشکیل شده که در آن به تاثیرات هوش مصنوعی بر شهرها می‌پردازد. هر پنج سال یک بار، این پنل به ارزیابی تاثیرات هوش مصنوعی حال حاضر خواهد پرداخت و آینده آن را نیز پیش بینی می‌کند. اولین جلسه این پنل که شامل کارشناسان حوزه هوش مصنوعی، حقوق، علوم سیاسی و اقتصاد بودند پاییز سال گذشته اقدام به تهیه گزارشی زدند که طی آن به تاثیرات هوش مصنوعی بر شهرهای آمریکا می پرداخت. آنچه در ذیل آمده هشت مورد از تاثیرات هوش مصنوعی بر زندگی شهری در پانزده سال آینده خواهد بود:

  1. حمل و نقل

نرخ سرسام آور تحول حمل و نقل و میل شدید آن به بهره گیری از هوش مصنوعی باعث شده تا سال ۲۰۲۰ این صنعت به سمت خودروهای خودران تمایل نشان دهد. این تنها مربوط به خودروهای سواری بدون راننده نمیشود بلکه شامل کامیون های پیک، پهبادها و همینطور روباتهای شخصی نیز می‌گردد. خدمات خودرویی مانند سرویس اوبر نیز جایگزین خودروهای شخصی می شود و ممکن است حمل و نقل عمومی را مورد تحول قرار دهد. رفت و آمد از منزل به محل کار تبدیل به زمانی برای سرگرمی و یا حتی صرف کار مفید خواهد شد.

داده های کلانی که از حس گرها جمع آوری شده به مجریان اجازه خواهد داد تا حرکات، ترجیحات و اهداف اشخاص را مورد تحلیل قرار دهند و این می تواند تاثیر زیادی بر طراحی زیرساخت های شهری داشته باشد.

اما انسان ها نیز خارج از این حلق قرار نخواهند گرفت. الگوریتم هایی که به ماشین ها اجازه می دهند تا با رفتارهای انسان ها هماهنگ شوند لازم است تا حمل و نقل خودکار به خوبی انجام پذیرد.

  1. روبات های منازل و خدمات

روبات هایی که بسته ها را تحویل می دهند و دفاتر را تمیز می نمایند در پانزده سال آینده بیشتر خواهند شد. شرکت های تولید کننده تلفن همراه که تا به حال توان یک رایانه قدرتمند را در محصولاتشان قرار داده اند به سمت تولید روبات ها خواهند رفت.

روباتهایی که به پیمایش ابری مجهز هستند می توانند داده ها را به اشتراک بگذارند و یادگیری را تسریع بخشند. حس گرهای سه بعدی ارزان قیمت از قبیل کینکت مایکروسافت می تواند فناوری های ادراکی را بهبود بخشد و میزان درک فرامین صوتی در روبات ها را نیز بهتر سازد. بازوهای روباتی حال حاضر تا سال ۲۰۲۵ آنقدر توسعه خواهند یافت که به مشتریان معمولی فروخته خواهند شد.

  1. خدمات سلامتی

تاثیر هوش مصنوعی بر خدمات سلامتی طی ۱۵ سال آینده بیشتر وابسته قوانین خواهد بود. هوش مصنوعی اگر بخواهد تحول اساسی در این حوزه ایجاد کند باید ابتدا به داده ها دسترسی داشته باشد اما سازمان غذا و دارو هنوز نتوانسته توازنی میان داده های مورد نیاز و حریم خصوصی بیماران ایجاد نماید. به کارگیری سوابق سلامتی شهروندان به صورت الکترونیکی نیز چندان خوب نیست. اگر این مشکلات حل شود، هوش مصنوعی می تواند کار را بسیار آسان نماید. این دستیار دیجیتال می تواند به پزشکان کمک کند تا بر ابعاد انسانی مراقبت های پزشکی متمرکز شوند و از تجربیات خود در این امر استفاده نمایند.

در سطح عمومی نیز داده های جمع شده از اپلیکیشن های تلفن همراه و یا دستبندهای سلامتی آنها می تواند شهروندان را قادر سازد تا خودشان برخی از مشکلات بدنی و یا روانی خود را حل نمایند. اگر چه برخی از مراقبت های پزشکی حتما باید در بیمارستان ها انجام شود اما به کار گیری این داده ها و تحلیل آنها می تواند بار سنگینی را از دوش پزشکان و پرستارها بر دارد. منازل هوشمند نیز می توانند این داده ها را به طور مرتب انتقال داده و آنها را برای تحلیل آماده سازند.

  1. آموزش و پرورش

مرز بین کلاس و یادگیری فردی تا سال ۲۰۳۰ از بین خواهد رفت. دوره های آنلاین رایگان (MOOC) باعث می شود تا عموم مردم به دانش دسترسی داشته باشند و لازم نباشد تا دیگر به کلاس و یا دانشگاه بروند. ابزارهای آنلاین به شاگردان کمک می کنند تا بر اساس سرعت یادگیری‌شان و با مهارت های مورد نیازشان یاد بگیرند.

آموزشی که بر اساس هوش مصنوعی توسعه یافته، سلایق افراد را یاد گرفته و سبب سرعت دهی به تحقیقات آموزش نیز می شود. آموزشهای آنلاین باعث ظهور اساتیدی می شود که دیگر به دانشگاه نمی روند و تنها از طریق وب کم و نرم افزار مناسب با شاگردان خود در سرتاسر جهان تعامل دارند.

واقعیت مجازی به شاگردان این اجازه را می دهد که در جهان های تاریخی و یا تخیلی غرق شوند و یا در شرایطی خود را قرار دهند که در دنیای واقعی قابل انجام نیست.

  1. توسعه جوامع با درآمد کم

برخلاف دنیای پادآرمان شهری که در داستان های علمی تخلی خواندیم، هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰ می تواند زندگی را برای بسیاری از مردمان فقیر بهتر سازد. تحلیلهای آینده نگرانه باعث می شود تا دولت ها بهتر بتوانند منابع محدود خود را صرف خطرات محیطی و اولویت های پیش روی خود کنند. هوش مصنوعی می تواند غذای اضافی رستوران ها را قبل از خراب شدن به افراد نیازمند برساند.

  1. ایمنی عمومی و امنیت

تا سال ۲۰۳۰، شهرها به شدت وابسته فن آوری هوش مصنوعی خواهند بود تا بتوانند ارتکاب جرم و جنایت را پیش بینی کنند. پردازش خودکار دوربین های مدار بسته و همینطور عکسهای گرفته شده توسط پهبادها می تواند در پایش سریع رفتارهای غیرعادی موثر باشد. این نه تنها می تواند باعث شود تا مجریان قانون سریع تر عمل کنند بلکه می توان جرم و جنایت را نیز پیش بینی کرد.

تکنیکهایی از قبیل تحلیل طرز صحبت کردن و همینطور راه رفتن افراد می تواند به تیم امنیتی کمک کند تا رفتارهای مضنونانه را بهتر تشخیص دهند.

  1. استخدام و محل کار

تاثیر هوش مصنوعی بر نیروی کار بسیار زیاد خواهد بود. تا سال ۲۰۳۰، هوش مصنوعی می تواند شغلهای حرفه ای مانند وکالت، مشاورین مالی و رادیولوژیست ها را تغییر دهد. به دلیل قابلیت چند وظیفه بودن هوش مصنوعی، سازمان ها می توانند نیروی کار انسانی خود را محدود سازند. اما باید به این نکته توجه داشت که هوش مصنوعی به جای شغل ها، مهارت ها را تغییر می دهد و می تواند شغل ها و بازارهای جدید کسب و کار ایجاد نماید. هوش مصنوعی به دلیل ساختار خود و همینطور هزینه کم، می تواند قیمت کالاها را کاهش دهد.

  1. سرگرمی و تفریحات

صنعت سرگرمی تا سال ۲۰۳۰ تعاملی، شخصی و فعالتر خواهد شد. پیشرفت های زیاد در تولید حس گرها و سخت افزار به کار گرفته شده در واقعیت مجازی سبب می شود تا روباتهای همراه به منازل راه یابند. کاربرها قادر خواهند بود تا با روبات هایشان همصحبت شوند و روباتهایشان نیز احساسات و عواطف صاحبان خود را درک خواهند کرد.

هوش مصنوعی حتی ما را قادر خواهد ساخت تا سرگرمی های خود را بسازیم. به عنوان مثال طراح رقص های گروهی شویم یا موسیقی خودمان را خلق کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *