داشتن رتبه اول در نتایج جستجو، تنها قدم اول است. چالش اصلی، تبدیل کردن بازدیدکنندگان به مشتریان وفادار میباشد. بهینهسازی تجربه کاربری یا SXO، تکنیکهای سئو را با روشهای تجربه کاربری ترکیب میکند تا وبسایتها به راحتی پیدا شوند و استفاده از آنها لذتبخش باشد.
بهینهسازی تجربه کاربری، رویکردی کلیگرا دارد و هر دوی انسانها و موتورهای جستجو در کانون توجه قرار میگیرند. در این تکنیک، کل سفر مشتری مورد بررسی قرار گرفته میشود.
اجزاء اصلی SXO چیستند؟
سئو
سئو زیربنای اصلی SXO است. پس از جستجو در خصوص کلمات کلیدی، باید از آنها در محتوای خود مانند گذشته استفاده کنید. سئوی داخلی به موتورهای جستجو کمک میکند تا سایت شما به طور صحیح فهرست شده و رتبهبندی شود.
تجربه کاربری
تجربه کاربری (UX) قلب تپنده SXO است. هدف این است که بازدیدکنندگان بیشتر درگیر شوند. برای این کار، باید سهولت پیمایش در اولویت باشد، مواردی مثل طراحی بصری زیبا، دسترسی (accessibility) و تایپوگرافی خوب به شدت تاثیرگذار هستند. طراحی جذاب با تصاویر با کیفیت بالا میتواند سایت شما را جذابتر کند. با رعایت این موارد، نرخ تبدیل (conversion optimization) بهبود خواهد یافت.
متریکهای میزان مشارکت
برای ایجاد یک تجربه عالی، باید رفتار کاربر را زیر نظر داشته باشید. معیارهای تعامل، بینش ارزشمندی در مورد نحوه تعامل کاربران با سایت شما ارائه می دهد. برای مثال، نرخ پرش (bounce rate) بالا ممکن است نشان دهد که افراد نمیتوانند آنچه را که نیاز دارند پیدا کنند. از سوی دیگر، میانگین زمان بالاتر در صفحه ممکن است نشان دهد که آنها با محتوای شما درگیر میشوند. تجزیه و تحلیل این معیارها به شما کمک میکند تا موارد زیادی برای بهبود پیدا کنید و تصمیمات مبتنی بر داده برای ارتقاء تجربه کاربری (UX) بگیرید.
کیفیت محتوا
همانطور که میدانیم، کیفیت محتوا در هر دوی سئو و UX ضروری است. محتوای شما باید برای مخاطبان مفید و مرتبط با نیازهایشان باشد. از زبان واضح و مختصر استفاده کنید. محتوای باکیفیت به رتبهبندی موتورهای جستجو کمک میکند، کاربران را درگیر نگه میدارد و آنها را به کاوش در سایت شما تشویق میکند.
تفاوت SEO و SXO در چیست؟
بهینه سازی تجربه جستجو (SXO) در واقع سئو با تمرکز اضافی روی تجربه کاربری است. سئو به دنبال افزایش دیده شدن در نتایج جستجو (SERP) و جذب ترافیک طبیعی با بهینهسازی محتوا و جنبههای فنی است. از طرف دیگر، SXO به دنبال جذب بازدیدکننده، حفظ آنها و در نهایت تبدیلشان به مشتری است. سئو کاربران را به سایت شما میآورد، SXO به آنها کمک میکند تا پس از ورود، تجربه عالی داشته باشند.
رویکرد فنی در مقابل رویکرد جامع
محتوا اگرچه بخش بزرگی از سئو را تشکیل میدهد، اما اغلب فنیتر است و روی دادههای ساختاریافته، تگهای متا، بکلینکها و سرعت سایت تمرکز دارد. این عناصر به بهبود رتبهبندی شما کمک میکنند. اما SXO رویکردی جامعتر دارد و به دنبال بهبود کل سفر کاربر، از پرس و جوی اولیه جستجو تا تبدیل نهایی کاربر است. SXO بر سهولت پیمایش وبسایت، قابلیت استفاده و ارتباط محتوا تمرکز دارد.
تفاوت در متریکها
سنجش موفقیت در سئو و SXO تا حد زیادی با هم همپوشانی دارد، با این حال معیارهای سئو کمی بیشتر بر موتورهای جستجو تمرکز دارند. این معیارها به شما نشان میدهند که سایت شما در نتایج جستجو چقدر خوب عمل میکند. از طرف دیگر، معیارهای SXO مانند نرخ تعامل و تبدیل بیشتر کاربر محورند. این معیارها، بینشی در مورد نحوه تعامل کاربران با سایت شما و میزان اثربخشی آن در برآورده کردن نیازهای آنها ارائه میدهند.
مثالی از SEO و SXO
رویکرد سئو
یک وب سایت تجارت الکترونیک که کفشهای دو میفروشد، روی بهینهسازی برای کلمات کلیدی باکیفیت تمرکز میکند. آنها با انجام تحقیقات گسترده در مورد کلمات کلیدی برای شناسایی عبارات جستجوی محبوب مانند “خرید کفش دو”، “بهترین کفشهای دویدن” و “کفش دویدن مقرون به صرفه” شروع میکنند. پس از شناسایی این کلمات کلیدی، آنها صفحات محصول خود را با گنجاندن این کلمات در محتوا بهینه میکنند. علاوه بر این، آنها اطمینان حاصل میکنند که تصاویر با متن جایگزین (alt text) مرتبط بهینه سازی شدهاند.
برای بهبود سئوی فنی خود، آنها سرعت سایت و سازگاری با موبایل را بهبود میبخشند، که هر دو برای رتبهبندی بهتر در موتورهای جستجو ضروری هستند. استراتژی تولید محتوا شامل انتشار پستهای وبلاگ و مقالاتی است که بر کلمات کلیدی خاصی مانند “بهترین کفشهای دویدن برای تمرین ماراتن” و “چگونه کفش دویدن مناسب را انتخاب کنید” تمرکز دارند. برای تقویت بیشتر تلاشهای سئوی خود، آنها با ایجاد بک لینک از طریق تماس با وبلاگهای تناسب اندام، افراد تأثیرگذار و نشریات آنلاین، اعتبار خود را افزایش میدهند.
رویکرد SXO
علاوه بر تکینکهای سئوی فوق، وبسایتها برای پاسخگویی بهتر به نیاز کاربر، بر تجربه کاربری نیز تمرکز میکند. آنها با تجزیه و تحلیل پرسشهای جستجو شروع میکنند تا نیت کاربر را درک کنند، مثلاً اینکه آیا کاربران به دنبال راهنمای خرید، بررسی محصول یا ویژگیهای خاص محصول هستند. با این بینش، مدیران محتوا راهنماهای خرید جامع ایجاد میکنند که نحوه انتخاب کفش دویدن را بر اساس عوامل مختلفی مانند نوع پا، سبک دویدن و زمین توضیح میدهد. آنها همچنین ابزارهای تعاملی ارائه میدهند تا به کاربران در انتخاب بهترین کفش برای نیازهایشان کمک کنند.
ترجمه و تلخیص از مقاله در وبسایت یوست