پیتر دیامندیز، همبنیانگذار و رئیس اجرایی موسسه سینگیولریتی هاب، مدل ۶D را ارائه نمود. این مدل، چارچوبیست برای درک اینکه چگونه فناوری های دیجیتال، صنایع را دچار اختلال می کند. این شش دی عبارتند از:
- دیجیتالی شدن (Digitized): وقتی چیزی به فرمت دیجیتال تبدیل می شود، مانند یک فناوری اطلاعات رفتار می کند و به جای خطی، به صورت تصاعدی توسعه می یابد. مانند صوت، تصویر، متن و DNA
- فریب (Deceptive): رشد تصاعدی اولیه فریبنده است زیرا در ابتدا خطی به نظر می رسد و مردم را فریب می دهد که به کجا خواهد رفت.
- اختلال (Disruptive) : رشد تصاعدی به فناوری اجازه می دهد تا بازیگران مستقری را که در مدل های کسب و کار قدیمی گیر کرده اند، مختل کند. هنگامی که بتوانید یک ترک موسیقی را در گوشی خود استریم کنید چرا به فکر خرید یک سیدی باشید؟ وقتی بتوانید با گوشی خود عکس بگیرید و ان را ذخیره کنید چرا باید سراغ دوربین عکاسی بروید؟
- پول زدایی (Demonetized) : آنچه زمانی گران و کمیاب بود ارزان و فراوان می شود. چیزهایی که قبلاً هزینه داشتند رایگان یا بسیار کم هزینه می شوند. شما امروزه میتوانید تعداد زیادی اپلیکیشن موبایل دانلود کنید یا سرویسهایی بهره ببرید که خدماتشان تقریبا صفر است.
- غیر مادی شدن (Dematerialized): محصولات فیزیکی/مادی با برنامه های دیجیتال جایگزین میشوند. جهان از «اقتصاد اتمی» به «اقتصاد بیتها» میرود.فناوریهایی که زمانی حجیم و گران بودند مانند رادیو، دستگاه جیپیاس، نقشه و … حالا در یک گوشی جا میشوند.
- دموکراتیک شدن (Democratized): فناوری های دیجیتال در دسترس و در دسترس همه قرار می گیرند. قدرت و توانایی از سازمان های متمرکز به افراد و گروه های کوچک تغییر می کند.
کوداک که در سال ۱۹۹۶ بازاری ۲۸ میلیارد دلاری و ۹۵ هزار کارمند داشت در سال ۲۰۱۲ اعلام ورشکستگی کرد. اما فیسبوک در همان سال، ایسنتاگرام را به قیمت یک میلیارد دلار خرید. اینستاگرام در آن زمان فقط ۱۲ کارمند داشت و تنها ۱۸ ماه از عمرش می گذشت
عالی بود