معمولا فیلم “گزارش اقلیت” را به خاطر فن آوری های جدیدی که درآن بود به یاد میآوریم. اما اسکنرهای رتینا و کنترل های حرکتی تنها نکات فرعی این فیلم هستند. مساله اساسی در “گزارش اقلیت” سیستمی بود که میتوانست زمان و مکان ارتکاب جرمها را پیشبینی کند. البته در این فیلم، سیستم پیش بینی بر اساس توانایی های سه انسان کار می کرد. اما با پیشرفت فنآوری میتوان از طریق الگوریتمهای یادگیری در ماشین، از ارتکاب جرم پیشبینی نمود. پلیس دوبی از جدیدترین فنآوریهای هوش مصنوعی و در قالب نرمافزار ی به نام SIME بهره میبرد تا بتواند با جرم و جنایت مقابله کند.
نرم افزار SIME دارای الگوریتم یادگیری ماشینی است که از داده های موجود در پایگاه داده پلیس استفاده میکند تا بتواند الگوهایی را تشخیص دهد که تحلیلگران به آن توجه نکرده اند.این سیستم سپس از آن الگوها استفاده می کند تا مشخص شود چه مکان هایی ممکن است در آن جرم اتفاق بیافتد. SIME میتواند به اداره پلیس اطلاع دهد تا چه زمانی باید نیروهای خود را به محل مورد نظر بفرستد. این کار تنها برای دستگیر کردن مجرمین نیست بلکه بیشتر می خواهد تا با استقرار نیروی پلیس در محل ، از وقوع جرم جلوگیری کند.
اسپاندار کار، مدیر سیستم اطلاعاتی جغرافیایی SIME گفته است: ” این نرم افزار در تشخیص الگوهای پیچیده رفتار مجرمانه بسیار پیشرفته است و می تواند حتی رخدادهایی در ظاهر نامرتبط را تحلیل کند و تکرار جرم را پیش بینی نماید.” وی ادامه داد که ” ما مطمئن هستیم این تحلیلات هنگامی که با دانش و غریزه افسران پلیس خبره ترکیب شوند میتوانند از ارتکاب جرم جلوگیری نمایند.”
اما اتحادیه حقوق شهروندی آمریکا معتقد است که این اطلاعات ممکن است سبب نگاه متعصبانه به نژادهای مختلف شود و بر اساس بیانیه منتشر شده در ماه آگوست، این سیستم ها بیشتر به منظور گسترش فعالیت های اجرایی در جوامعی است که تحت کنترل پلیس قرار ندارند.
مترجم: محسن راعی
منبع: newatlas.com