در اجلاس داوس چه می‌گذرد؟ همکاری برای عصر هوش مصنوعی

در اجلاس داوس که بیش از ۳ هزار نفر از ۱۳۰ کشور شرکت می‌کنند، یکی از مهم‌ترین رویدادها در حوزه فناوری، سیاست‌گذاری، اقتصاد و محیط ‌زیست جهان است. این اجلاس هم‌اکنون در داووس سوئیس در حال انجام است.

بسیاری از رهبران جهان – از جمله دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، دینگ ژوئه‌شیانگ، معاون نخست وزیر جمهوری خلق چین، اورسولا فون در لین، رئیس کمیسیون اروپا و خاویر میلی رئیس جمهور آرژانتین – در حال ایراد سخنرانی و مشارکت در گفتگوهای عمومی این اجلاس هستند.

اینجا به خلاصه‌ای از صحبت‌های برخی از افراد کلیدی این اجلاس خواهم پرداخت.

ادامه خواندن در اجلاس داوس چه می‌گذرد؟ همکاری برای عصر هوش مصنوعی

هوش مصنوعی مثل تینکربل است: با ایمان و هیاهو زنده می‌ماند!

مقاله‌ای که در وب‌سایت Futurism منتشر شده، به نوعی به ماهیت هیاهوی موجود پیرامون هوش مصنوعی (AI) پرداخته و آن را با افسانه‌ی “تینکربل” از داستان پیتر پن مقایسه کرده است. در این افسانه، تینکربل تنها زمانی زنده می‌ماند که مردم به او ایمان داشته باشند و برایش دست بزنند. مقاله مدعی است که بسیاری از فناوری‌های نوظهور، از جمله هوش مصنوعی، مشابه تینکربل هستند؛ یعنی برای ادامه حیات و توسعه نیاز دارند که مردم باورشان کنند و به‌نوعی برای آن‌ها “دست بزنند”.

ادامه خواندن هوش مصنوعی مثل تینکربل است: با ایمان و هیاهو زنده می‌ماند!

زیرساخت‌های هوش مصنوعی: چیزی که ما را از مصرف‌کننده صرف جدا می‌کند

هوش مصنوعی به عنوان نیروی محرکه انقلاب تکنولوژیک قرن حاضر، به یک اکوسیستم پیچیده از زیرساخت‌ها وابسته است. این زیرساخت‌ها، فراتر از مجموعه‌ای از ابزارها و فناوری‌ها، بستری حیاتی برای پرورش، توسعه و استقرار سیستم‌های هوشمند فراهم می‌کنند. بدون درک و سرمایه‌گذاری مناسب در این زیرساخت‌ها، تحقق کامل پتانسیل هوش مصنوعی ممکن نخواهد بود.

ادامه خواندن زیرساخت‌های هوش مصنوعی: چیزی که ما را از مصرف‌کننده صرف جدا می‌کند

ساندویچ هوش مصنوعی چیست؟

در گزارش ۲۰۲۴ Gartner IT Symposium/Xpo یک مدل استراتژیک به نام “ساندویچ هوش مصنوعی” (AI Tech Sandwich) معرفی شده است که سازمان‌ها می‌توانند بر اساس نیازهای فناوری و آمادگی خود از آن استفاده کنند. این مدل به CIOها یا همان مدیران ارشد فناوری اطلاعات کمک می‌کند تا هوش مصنوعی را به طور ایمن، مقیاس‌پذیر و با حاکمیت درست در سازمان‌هایشان پیاده‌سازی کنند. در ادامه، این مدل را به طور کامل و با جزئیات توضیح می‌دهم:

ادامه خواندن ساندویچ هوش مصنوعی چیست؟

۱۰ مهارت مهم در عصر هوش مصنوعی

گزارش «مجمع جهانی اقتصاد» در سال ۲۰۲۳ درباره ۱۰ مهارت برتر در حال رشد بین سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ است. در اینجا به تحلیل هر بخش به زبان ساده می‌پردازم:

ادامه خواندن ۱۰ مهارت مهم در عصر هوش مصنوعی

خلاصه مهم‌ترین روندهای بازاریابی محتوا در سال ۲۰۲۴

اگر بخواهیم جوهره اصلی بازاریابی محتوا در ۲۰۲۴ را خلاصه کنیم: مخاطبان امروز بیش از هر چیز به دنبال اصالت و صداقت هستند. آنها می‌خواهند با برندها و افرادی تعامل داشته باشند که واقعی، قابل اعتماد و صادق باشند. موفقیت در بازاریابی محتوا به معنای درک این نیاز اساسی و پاسخگویی به آن است.

ادامه خواندن خلاصه مهم‌ترین روندهای بازاریابی محتوا در سال ۲۰۲۴

بهتر از رایگان!

اینترنت یک دستگاه کپی است. در بنیادی‌ترین سطح خود، هر عمل، هر کاراکتر و هر فکری را که در آن انجام می‌دهیم، کپی می‌کند. برای ارسال یک پیام از یک گوشه اینترنت به گوشه‌ای دیگر، پروتکل‌های ارتباطی ایجاب می‌کنند که کل پیام در طول مسیر چندین بار کپی شود. شرکت‌های فناوری اطلاعات درآمد زیادی از فروش تجهیزاتی که این کپی‌برداری بی‌وقفه را تسهیل می‌کنند، کسب می‌کنند. هر بیت داده‌ای که تاکنون روی هر کامپیوتری تولید شده، در جایی کپی می‌شود. بنابراین اقتصاد دیجیتال بر یک رودخانه از کپی‌ها جریان دارد. برخلاف تولیدات انبوه دوران ماشین، این کپی‌ها نه‌تنها ارزان، بلکه رایگان هستند.

ادامه خواندن بهتر از رایگان!

چند نکته کوتاه از سئو در عصر هوش مصنوعی

سئو و موتورهای جستجو، همواره به واسطه فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی تکامل یافته‌اند. از ثبت صفحات وب گرفته تا تحلیل رفتار کاربران و ارائه مرتبط‌ترین نتایج، همه این‌ها دستاورد هوش مصنوعی است. اما آنچه امروز می‌تواند معادلات سئو را دگرگون کند، هوش مصنوعی مولد (Generative AI) است، نه خود هوش مصنوعی.

ادامه خواندن چند نکته کوتاه از سئو در عصر هوش مصنوعی

چطور یک استراتژیست محتوای فول استک باشیم؟

برای اینکه یک استراتژیست محتوای همه جانبه (Full Stack Content Strategist) باشی، باید ترکیبی از مهارت‌های فنی و خلاقانه داشته باشی.

ادامه خواندن چطور یک استراتژیست محتوای فول استک باشیم؟

سایبورگ‌های مخفی و آینده کار: چگونه هوش مصنوعی سازمان‌ها را متحول می‌کند

طبق گزارش گروه مشاوره بوستون، ۹۰ درصد از مدیران ارشد، هوش مصنوعی را جزء سه اولویت اول فناوری ۲۰۲۴ در نظر داشته‌اند. گرچه بسیاری از مدیران، هوش مصنوعی را به شدت مهم می‌دانند اما تنها ۶ درصد از آنها به دنبال ارتقاء مهارت نیروهای خود هستند.

ادامه خواندن سایبورگ‌های مخفی و آینده کار: چگونه هوش مصنوعی سازمان‌ها را متحول می‌کند