یکی از مهمترین مسائل در حوزه بهبود مصرف محتوا پرداختن به سئو است. اسکیما طبق آمار وبسایت SEJ میتواند تاثیری شگرفت بر بهبود عملکرد وبسایت شما باشد.
اسکیما مارکاپ (Schema Markup) نوعی از میکرودیتا یا خردداده است. اسکیما مارکاپ هنگامی که به صفحه وب اضافه شود میتواند توضیحی بهتر در نتایج جستجو ایجاد کند. به این توضیح اضافی عمدتا ریچ اسنیپت (rich snippet) گفته میشود.

موتورهای جستجوی برتر مانند گوگل، یاهو، بینگ و یاندکس از ابتدای سال 2011 شروع به ساخت اسکیما کردند.
اسکیما مارکاپ در عصر الگوریتمهایی مانند مرغ مگسخوار و رنکبرین بسیار مهم شدهاند. این که چگونه موتور جستجو بافت جستار (content of a query) را تفسیر میکند نقش تعیین کنندهای در کیفیت نتایج جستجو خواهد داشت.
در وبسایت اسکیما آمده:
بیشتر وبمسترها با تگهای HTML آشنا هستند. عموما، تگ اچتیامال به مرورگر میگوید که چگونه اطلاعات داخل تگ را نمایش دهد. برای مثال، <h1>Avatar</h1> به مرورگر میگوید که متن avatar را با فرمت هدینگ وان نشان دهد. با این وجود تگ HTML اطلاعاتی در خصوص معنی آواتار نمیدهد. «آواتار» میتواند یک فیلم سهبعدی موفق باشد و یا اشاره به عکس پروفایل داشته باشد. این باعث میشود که موتورهای جستجو به سختی بتوانند هوشمندانه محتوای مرتبط را به کاربر نشان دهند.
آیا اسکیما رتبه جستجوی شما را بهبود میبخشد؟
هیچ مدرکی دال بر این که میکرودیتا تاثیری مستقیم بر رتبه طبیعی جستجو داشته باشد وجود ندارد. با این وجود، ریچ اسنیپت از لحاظ دیداری مهمتر از دیگر لینکها دیده میشود و احتمال کلیک شدنش بیشتر است.
بر اساس آمار، کمتر از یکسوم نتایج جستجو شامل ریچ اسنیپت میشود. این میتواند فرصت بسیار خوبی برای آزمون باشد. مولفههای کمی هستند که میتوانند امروزه در سئو تغییری مهم ایجاد کنند. اسکیما مارکاپ این توانایی را دارد.
اسکیما کجا استفاده میشود:
- کسبوکارها و سازمانها
- رویدادها
- افراد
- محصولات
- دستورالعملهای آشپزی
- بررسیها
- ویدئوها
فهرست بالا بیشترین کاربردهای اسکیما را نشان میدهد. اما فرصت خوبی است که برای هر نوعی از اطلاعات در وبسایتتان از تگهای itemscope ، itemtype و itemprop استفاده کنید.
اضافه کردن اسکیما به وبسایتتان
استفاده از میکرودیتا
میکرودیتا مجموعهای از تگهاست که هدفش تنظیم عناصر HTML برای خوانش ماشینها میباشد.میکرودیتا مکانی مناسب برای تازهکارهاست چرا که کار با آن بسیار ساده است.
اما یکی از مشکلات کار با میکرودیتا این است که باید هر آیتمی در بدنه وبسایت خود را مارک کنید. همانطور که حدس زدهاید اصلا کار آسانی نیست.
قبل از این که شروع به اضافه کردن میکرودیتا به صفحات وب خود بکنید باید آیتم تایپ یا نوع آیتم محتوای خود را بفهمید. برای مثال، آیا محتوای شما مربوط به غذا، موسیقی و یا فناوری میشود؟
پس از آنکه متوجه شدید محتوا در چه موردی است، حال میتوانید تعیین کنید که تگ شما چه باشد.
به عنوان مثال فرض کنید شما صاحب یک فروشگاه هستید که روترهای با کیفیت بالا میفروشد. اگر به کد منبع هومپیج خود نگاه کنید چیزی شبیه به این خواهید دید:

اگر کدهای بالا را بیشتر بررسی نماییم، بخشی از آن در مورد آن چه که کسب و کار شما انجام میدهد است. در مثال بالا، این اطلاعات در تگ های <DIV> آمده است.
حال میتوانید در تگ div آیتم اسکوپ را اضافه کنید:
<div itemscope>
ما با این کار داریم به تگ div میگوییم که بلاک div دارای آیتمی مشخص است.
مرحله بعدی آن است که نوع آیتم را مشخص کنیم. مثلا بگوییم این آیتم در مورد فناوری است:
<div itemscope itemtype=http://schema.org/tech>
نوع آیتم با فرم یوآرال اضافه میشود. پس اگر محصولات شما در خصوص مواد آرایشی بهداشتی است باید یوآرال به این شکل باشد:
http://schema.org/beauty
برای ساده شدن کارها میتوانید فهرست آیتمها را در سایت اسکیما ببینید. درضمن میتوانید از افزونهها نیز برای تشخیص نوع محتوایتان استفاده کنید. توجه داشته باشید که این فهرست، جامع نیست پس این احتمال وجود دارد که نوع محتوای تولیدی شما در این فهرست نباشد.
شما باید قسمتی از وبسایتتان را تگ کنید که شامل نام کسب و کار شما باشد. شما این را میتوانید با تگ h1 مشخص نمایید. تگ itemprop ویژگی خصوصیات آیتم را نشان میدهد:
<h1 itemprop=”name”>Tech Haven</h1>
این تگ را میتوانید در بقیه محتوای صفحه هم اضافه کنید. هنگام استفاده از برچسب به منظور تعیین ویژگی آیتم، نیازی نیست که کل خط را تگ کنیم بلکه آن قسمتی که به آن ارجاع میشود کافیست.
برای مثال، اگر شما خطی دارید که در آن گفته شده آدرس این است: 1234 w sunshine blvd بنابراین تنها کافی است که این تگ را دور آدرس بگذارید:

این کد ممکن است پیچیده به نظر برسد اما وبسایت اسکیما مثالهای خوبی در مورد چگونگی استفاده از کدهای مختلف دارد.
اگر شما کماکان با این کدها مشکل دارید، کمکرسان گوگل هم خوب است.
افزونه RDF چیست؟
کلمه RDF مخفف چارچوب توصیفی منابع در اتریبیوت (Resource Description Framework in A است. RDF یک افزونه برای HTML5 است که طراحی شده تا داده های ساختاریافته را مارک کند.
افزونه RDF پیشنهاد w3c است. این به آن معنی است که این افزونه یک استاندارد است. RDF هنگامی که میخواهید فراتر از حد اسکیما، دادهها را سازمان دهید استفاده میشود. آردیاف مانند دیگر تگهای میکرودیتا، با کدهای موجود HTML در بادی صفحه وب کار دارد.
کدهای HTML وبسایت شما قبل از اصلاح این گونه خواهد بود:

برای شروع، مطمئن شوید که واژگانی که از آن استفاده میکنید در اسکیما آمده است. برای این مثال، میتوانید واژه فناوری را در اسکیما سرچ کنید. مثالها در پایین آن صفحه آمده است. مثالهای RDF در تب مربوط به خود آمدهاند.
سپس باید از تگ vocab به همراه آدرس سایت اسکیما استفاده کنید. به منظور مشخص کردن نوع صفحه، از تگ typeof استفاده کنید. بر خلاف میکرودیتا که از url به منظور نوع محتوا استفاده میکند، تگ RDF از یک یا چند واژه برای طبقهبندی بهره میبرد.
<div vocab=”http://schema.org/” typeof=”technology”>
اگر بخواهیید از ویژگی ها بیشتر استفاده کنید باید از ویژگی یا اتریبیوت typeof بهره ببرید. برای مثال اگر ویژگی آدرس را بخواهید بیشتر توضیح دهید میتوانید از تگ postalAddress استفاده کنید:
<div property=”address” typeof=”PostalAddress”>
اگر بخواهیم میکرودیتا و RDF را با هم مقایسه کنیم، ویژگی typeof مانند itemtype در میکرودیتا است. و ویژگی property هم مانند itemprop است.
صفحه فناوری مثال قبلتر بعد از تگگذاری این شکلی خواهد شد:
خلاصه
به کارگیری اسکیما با مثالهای فراوانی که در وبسایت آمده بسیار آسان است اما باید تمرین کرد تا به نتایج مورد نظر رسید. در ضمن برای استفاده از اسکیما در ووردپرس میتوانید از افزونه اسکیماپرو استفاده کنید. اسکیماپرو را میتوانید از وبسایت ژاکت نیز دانلود کنید.