مهم نیست که عمر حساب اینستاگرامی شما چند سال و یا چند ماه است. بسیار مهم است که به صورت مداوم استراتژی و اهداف خود را به روز رسانی کنید. بهترین روش، ارزیابی اینستاگرام یا همان instagram audit میباشد. ارزیابی اینستاگرام، فرصتی است تا مطمئن شوید فعالیت آن با اهداف کسب وکار شما همسوست.
قدم اول: اهداف و متریکها
قبل از اینکه به حساب اینستاگرام خود دست بزنید باید ابتدا نه تنها اهداف مارکتینگ اینستاگرام خود را ارزیابی کنید بلکه باید اهداف کسب و کار خود را نیز مشخص نمایید. اینستاگرام شما باید افزونهای برای تلاشهای تجاری و مارکتینگ شما باشد و رویکرد شما نیز آن را منعکس سازد. حتی اگر اخیرا کسب و کار شما تغییرات چندانی نکرده اما باید همه چیز را دوباره چک کنید. اهداف شما در اینستاگرام باید به صورت مستقیم اهداف تجاری شما را حمایت کند. به عنوان مثال، اگر برند شما نوپاست و به دنبال مشتری بیشتر میباشد، هدف حساب اینستاگرام شما نیز باید به دست آوردن فالوور بیشتر و یا افزایش میزان engagment کاربران باشد.
حال که هدفتان را تعیین نمودهاید باید مطمئن شوید که این اهداف به درستی ارزیابی میشوند. برای این کار نیازمند KPI یا همان شاخصهای عملکرد میباشید. در مقاله بعدی به این شاخصهای عملکرد خواهیم پرداخت.
قدم دوم: برندینگ و بیان
بعد از تعیین هدف باید به برندینگ و نحوه بیان توجه کرد. پستهای اینستاگرامی و کلا حساب آن باید ظاهر، رنگ و استایل دیگر کانالهای تبلیغاتی شما را داشته باشد. یک فالوور بالقوه باید به حساب اینستاگرامی شما نگاه کند و تشخیص دهد که شما چه کسی هستید و چه پیشنهادی دارید. از نام کاربری شما تا قسمت بیو باید انسجام خود را با برند شما حفظ کند. اگر نام برند شما مارماس است، حساب کاربری شما هم باید هم اسم آن باشد. اگر نام دیگری انتخاب میکنید، باید دلیل خوبی برای آن داشته باشید. انتخاب نام همسان با برند شما، شانس پیدا شدن شما را بیشتر خواهد کرد.
قسمت بیو در اینستاگرام شما بسیار حائز اهمیت میباشد. از آنجا که تعداد کلمات به کار برده شده در این قسمت محدود است باید از کلماتی بهره ببرید که دقیقا نشان دهنده کسب و کار شما باشند. به هر کدام از کلمات به کار برده شده در بیوی خود فکر کنید. آنها باید مختصر،گویا و موجز باشند. به قول شکسپیر، اختصار جان کلام است. بیو شما باید بسیار قابل فهم باشد. فرض کنید که به ازاء هر کلمه اضافه از شما صد دلار خواهند گرفت. حواستان به لینک به کار رفته شده در بیو باشد. آیا این صفحه فرود همانی است که شما مد نظر داشته اید یا باید تغییر کند؟
قدم سوم: محتوا و زیبایی شناسی
محتوای مناسب و منسجم همان روح و گوهر حساب اینستاگرام شماست. انسجام به این معنا نیست که محتوای تکراری پست کنیم بلکه به این معنی است که داستان گویی شما منسجم باشد. مخاطب باید تنها با چند پست شما متوجه شود که شما چه کسی هستید و هدفتان چیست. پستهای بیربط به کسب و کار شما و عدم رعایت انسجام در آنها میتواند به شدت مخرب باشد. برای شروع به ۹ پست گذشته خود نگاهی بیاندازید. آیا آنها از لحاظ محتوا منسجم هستند؟ از لحاظ رنگبندی چطور؟
باید از لحاظ رنگبندی نیز به پستها توجه کرد. آیا از رنگ های گرم استفاده شده یا سرد؟ تصاویر گرم معمولا ته رنگ زرد دارند و تصاویر سرد از ته رنگ آبی بهره میبرند. تم به کار رفته در پستها هم باید از یک خط فکری منشا گرفته باشند.
باید قبل از ایجاد هر پست از خودمان بپرسیم آیا این عکس، ویدئو و یا استوری فورا مخاطب را یاد برندمان میاندازد یا خیر؟ اگر برند شما در حوزه مد و زیبایی فعلیت دارد این مساله به شدت حائز اهمیت خواهد شد.
سوال بعدی که باید از خودتان بپرسید آن است که آیا عکسهای به کار برده شده در اینستاگرام شما با کیفیت هستند؟ بسیار ساده است که همان عکس به کار گرفته شده در وبسایت خود را ذخیره کرده و همان را در اینستاگرام استفاده کنیم. اینستاگرام پیشنهاد میکند که تصویر پست شما باید حداقل دارای ۱۰۸۰ پیکسل پهنا باشد و نسبت ابعاد آن نیز بین ۱.۹۱:۱ و ۴:۵ باشد.
آیا پستهای شما به مخاطبتان مربوط میشود؟
هر چقدر پستهای شما زیبا باشد اما به مخاطبتان مربوط نباشد، هیچ ارزشی ایجاد نخواهد کرد. مراقب پستهای به شدت تخصصی خود باشید. ممکن است این پستها فراتر از دانش مخاطب شما و یا از حوصله آنها بیرون باشد.
قدم چهارم: جامعه و فالورها
شما باید با جامعه مخاطبان خود درگیر (engage) شوید. درگیر شدن یعنی تعامل و گفتگوی دو سویه داشتن. جامعه مخاطبین شما باید متوجه شوند که شما به آنها توجه میکنید و حرف انها را گوش می دهید. آیا کامنتهای آنها را میخوانید؟ آیا به آنها پیغام خصوص میدهید؟ هر چقدر به صورت شصیتر با مخاطب درگیر شوید شانس بهتری برای برندتان ایجاد میشود.
باید حواستان به هشتگهایی باشد که مخاطبان پای پستهایشان میگذارند. آیا به شما مربوط میشود؟ باید چه پاسخی به آنها داده شود؟ گاهی اوقات لازم است که محتوای تولیدی آنها را نیز پست کنید. این کار سبب تولید بیشتر محتوا توسط آنها میشود.
قدم پنج: هشتگها
آمار نشان میدهد که یک پست با هشتگ مناسب، میزان درگیر شدن (enggement) را به میزان ۱۲.۶ درصد افزایش میدهد. هشتگهای به کار برده شده را تست کنید. آیا به درستی کار میکنند؟ آیا هشتگ شما با مفهومی دیر گره نخورده است؟ به عنوان مثال، کلمه free هم معنی آزاد میدهد و هم رایگان. مراقب باشید که آنها را اشتباه استفاده نکنید. هشتگ ممکن است تبدیل به بشتگ (bashtag) هم بشود. گاهی مخاطبان ناراضی از هشتگ شما سوء استفاده کرده و محتوای نادرستی را با همان هشتگ پست میکنند و ممکن است منجر به فاجعه شود. نمونه آن میتواند کمپین #myNYPD پلیس نیویورک باشد که از مردم خواسته بود تا عکسهای پلیسها در حین انجام وظیفه را با این هشتگ پست کنند و آنها صحنههای یورش پلیس به مردم بی گناه را با این هشتگ فرستادند!