کودک: مامان چقدر طول کشید تا من دانلود شدم؟
مادر: نه عزیزم من تو رو زاییدم!
در دسته بندی تازه ای که انجام گرفته نسلها به سه دوره تقسیم می شوند: نسل اول یا نسل X که در سالهای بین ۱۹۶۱ تا ۱۹۷۹ به دنیا آمده اند.نسل دوم یا Y که متعلق به سالهای ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۵ هستند و نسل آخر یا Z که در دنیای فنآوری به دنیا آمده اند. جالب است بدانید که نسل Z تا سال ۲۰۱۰ بوده است و نسل بعد آن را نمیدانیم چه بنامیم.هنگامی که در مورد نسل جدید صحبت می کنیم باید دقیقا بدانیم که منظورمان کدام نسل است چرا که امروزه تفاوت نسلها تنها به ده سال رسیده است. نسل مورد بحث ما در این مقاله به افرادی اطلاق می شود که از سال ۱۹۹۶ به بعد به دنیا آمده اند.
اگر به رخدادهای مهم دهه نود نگاهی بیاندازیم در مییابیم که در سال ۱۹۹۷ اولین مجموعه از داستان های علمی تخیلی “هری پاتر” منتشر میشود و مورد اقبال عمومی قرار می گیرد. همین رخداد نشان می دهد که ذائقه مردم در رویکرد به ادبیات و سرگرمی متحول شده است. نسل قبلی که با کتابهای علمی تخیلی آرتور سی کلارک و ایزاک آسیموف بزرگ شده بودند، حالا با پدیده ای کاملا متفاوت از نوع فانتزی مواجه شده بودند. شروع وبلاگ نویسی نیز از سالهای ۱۹۹۴ آغاز شد یعنی تنها دو سال بعد از اینکه وبلاگ نویسی در حال پیشرفت بود این نسل به وجود آمد. وبلاگ نویسی را معمولا نسل X و Y پیگیری کردند و نسل Z بیشتر با شبکه های اجتماعی مشغول هستند. در نسل جدید، همگی می توانند به مدت کوتاهی مشهور شوند در حالی که در نسل قبل، ساختن “شهرت” کاری آسان نبود.
نسل جدید، برخلاف نسلهای قبلی دوران قبل از فن آوری را ندیده اند و نگرش درستی به جهان قبل از انفجار اطلاعات ندارند. آنها نمی دانند که تلویزیون سیاه و سفید چیست و یا نوار کاست و بعدها سی دی چگونه بخش ناگزیری از دنیای موسیقی ما را تشکیل میداد. نسل جدید با تبلت و دنیای اینترنت بزرگ میشوند و منبع یادگیری شان نیز جهان سایبر است. نسل Z در جهانی پست مدرن به دنیا آمده اند، جهانی که رخدادهایی عظیم مانند رکود اقتصادی، تروریسم، خشونت و عدم قطعیت روند عادیست. نسل جدید شاهد فیلم های سینمایی هستند که در آن زامبیها، رباتها و موجودات تراریخته جهان را اداره میکنند و ممکن است پایان جهان را رقم بزنند.
نکته بعدی بحث استفاده از اینترنت است. در نسل های قبلی، اینترنت کالایی لوکس بود که همیشه در دسترس نبود و سرعت آن نیز تنها برای دانلود حجم سبکی از اطلاعات تنظیم شده بود. با ظهور web2 در سالهای ۱۹۹۹، تعاملات بین کاربرها و شبکه اینترنت بیشتر شد و با ایجاد پهنای باند بهتر، افراد توانستند فیلمهایی با کیفیت بهتر را دانلود کنند و دنیای سرگرمی مرزهای خود را جابه جا کرد. با ظهور شبکه های اجتماعی، مردم می توانستند به راحتی اطلاعات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و اوقات بیشتری را در کنار هم به سورت مجازی صرف کنند. این حجم عظیمی از اطلاعات، نسل جدید را به گونه ای رشد داد که بیشتر ترجیح دهند تا اوقات خود را در اینترنت بگذرانند و رابطه شان با دنیای واقعیت کمتر شد. این عادت در برخی از مواقع به اعتیاد بدل شد و برای اولین باردر جهان مراکزی با عنوان سم زدایی دیجیتال (digital detox) ایجاد شد تا نسل جوان را از وابستگی به دنیای دیجیتال برهاند.
در آخر باید گفت نسل های جدید ممکن است تجربه ای از دنیای قدیم نداشته باشند اما با هارد دیسک های چند ترابایتی می توان بیان داشت که همه تصاویر جهان قدیم در دسترسشان است و می توانند تفسیری نوین از جهان معاصر و آینده داشته باشند. باید در نظر داشت که نسل جدید دارای توانمندی هایی بسیار بالایی هستند و در جریانی دائمی از اطلاعات زندگی میکنند که میتوانند با اختراعات خود دوران ساز شوند.
سلام.وبسایت خیلی خوب و جامعی دارید.ممنون
ما در زمینه درب های ضد سرقت و ضد حریق
فعالیت می کنیم.خوشحال میشوم از وبسایت ما
دیدن کنید