پیدا کردن یک ایده وبلاگی برای تولید محتوای مناسب میتواند چالش برانگیز باشد به خصوص زمانی که فکر میکنید همه ابعاد یک موضوع را پوشش دادهاید. گاهی نویسنده نیز دچار writers’ block میشود. در این وضعیت نویسنده قادر به نوشتن نیست.
چگونه میتوان محتوایی نوشت که تازه و جالب باشد و موتورهای جستجو دوستش داشته باشند و همینطور مخاطب نیز از خواندنش لذت ببرد؟
در این راهنما که در ژورنال موتورجستجو منتشر شده چند تا از ایدههای خوب برای نوشتن آورده شده است.
-
نظرسنجی از مخاطب
یکی از روشها برای رسیدن به ایده خوب، پرسش از مخاطب است. با این کار میتوانید تشخیص دهید که آنها از چه موضوعی خوششان میآید.
شما میتوانید از ابزارهایی مانند گوگل فرم به منظور نظرسنجی بهره ببرید. این فرم را به مخاطبان موجود، فالوورهای رسانههای اجتماعی و دیگر مخاطبان بفرستید. پاسخها میتوانند تبدیل به موضوعات خوب محتوا شوند.
-
پیشنهادات سرچ گوگل
هنگام وارد کردن یک کلمه یا عبارت در قسمت جستجو، خود گوگل به شما پیشنهادات متعددی میدهد. این پیشنهادات همانهایی هستند که قبلا توسط مردم جستجو شدهاند. اینها را میتوان به عنوان موضوع محتوا استفاده کرد.

-
Answer the public
سایت answer the public یکی از بهترین ابزارهای جستجوی تصویری است که فهرستی از سوالهای مرتبط با جستار شما را نشان میدهد. هر یک از این سوالات میتواند همانی باشد که مخاطب به دنبال پاسخ آن است. اما متاسفانه این سایت، جستار فارسی را پشتیبانی نمیکند (یک ایده خوب برای استارتاپهای ایرانی!). مطلعه بیشتر: ۳ نکته در خصوص آینده محتوا که باید بدانیم

-
تحقیق در خصوص رقبا
گاهی کمی تحقیق در خصوص رقبا میتواند چارهساز باشد. برخی از پستهای آنها ممکن است بهتر از شما باشد. Spyfu میتواند تحلیل درستی از کیووردهای رقبای شما نشان دهد. الکسا تمامی کلیدواژههایی که رقبای شما نشان میدهد را به شما گزارش میدهد. (الکسا دامنه آیآر را پشتیبانی نمیکند)
-
کیووردهای مرتبط
ابزارهایی مانند SEMrush و Keywords Everywhere میتوانند گزارشات خوبی در مورد کلمات کلیدی بدهند. وبسایت keywordtoo.io در ایران بسیار کاربردی است. این وبسایت نه تنها کلید واژهها بلکه سوالات متداول را نیز نشان میدهد.

-
People also ask
یکی دیگر از ویژگیهای مهم گوگل قسمت پرسشهای مردمی است. هنگامی که شما جستاری را جستجو میکنید، نتایج جستجو گاهی شامل قسمت «مردم همچنین پرسیدهاند» میشود. در این قسمت، گوگل سوالات دیگر را نیز پاسخ داده است. شما میتوانید برای هر یک از این پرسشها، پاسخی طولانیتر تهیه کنید و یا همه آنها را با پاسخ مناسب در یک صفحه با نام «پرسشهای متداول» جمعآوری کنید.
-
گوگل ترند
گوگل ترند میتواند ابزاری مناسب برای درک این که دیگران چه چیزی جستجو میکنند باشد. این ویژگی شامل ایران نمیشود اما با گوگل ترند میتوان شدت جستجوی یک کلمه در ایران را بررسی کرد و یا حتا چند عبارت را به هم مقایسه نمود. به عنوان مثال این که کلمه «خودرو» بیشتر سرچ شده یا «ماشین» یا اینکه «صورت جلسه» را مردم بیشتر جستجو کردهاند یا «صورتجلسه».

-
پینترست
پینترست بیشتر یک موتور جستجوست تا پلتفرم شبکههای اجتماعی. این پینترست را تبدیل به ابزاری جالب به منظور خلق ایدههای وبلاگی میکند. بخش ایدههای ترند شده (trending ideas) میتواند مفید باشد.

-
مصاحبهها
آیا کارشناسی را در حوزه صنعت خود میشناسید؟ مصاحبه با آنها میتواند روشی خوب برای ایجاد پست وبلاگی باشد. گاهی اوقات میتوانید فهرستی از سوالات را برای این کارشناسان بفرستید و پاسخها را در بلاگ خود قرار دهید.
-
پستهای مهمان
محتوایی که مخاطبان تولید میکنند یا همان User Generated Content میتواند تاثیر به سزایی در رشد محتوای مفید وبسایتتان باشد. مخاطبان تنها نباید برای شما کامنت (نظر) بگذارند. میتوانید از آنها بخواهید که محتوا تولید کنید و آن را با نام خودشان در وبلاگتان منتشر سازید.
برای بالا نگهداشتن کیفیت محتوای تولیدی بهتر است برای مخاطبان خود، راهنما بنویسید تا آنها بدانند چگونه باید محتوای خود را ایجاد نمایند.
-
داستان و تجربیات خوانندگان
شما همچنین از خوانندگان خود میتوانید بخواهید که داستان تجربیات خودشان را با شما در میان بگذارند. این مقالات ممکن است خیلی سازگار با سئو نباشند اما به شدت دیگر خوانندگان را سرگرم میکنند.
-
پست های الف تا ی
به عناوینی فکر کنید که تشکیل یک کلمه را بدهند. به عنوان مثال «از ماسه چه میدانید؟» ماسه میتواند مخفف محتوا، استراتژی، سئو و هماهنگی بین نیروهای تولید محتوا باشد.
-
کورا
کورا یک سایت پرسش و پاسخ است. به همین علت میتوانید یک سوال را مطرح کرده و منتظر شوید که دیگران چه پاسخی میدهند. در ضمن میتوانید از پرسش و پاسخهای دیگران نیز استفاده کنید.

-
نظرات مشتریها
اگر کسب و کار شما در شبکههای اجتماعی فعال است و نامتان در فهرست مشاغل وجود دارد احتمالا چند نظر ثبت شده خواهید داشت. اگر چنین است میتوانید به این نظرات بیشتر بپردازید و هر چه که لازم است را در آن مقاله بگنجانید.
-
فورومها
درست مانند وبسایت کورا، فورومها محلی برای یافتن پاسخ هستند. در فرومها میتوانید ببینید که دیگر افراد حوزه کاری شما چه سوالاتی را میپرسند و همانها را توضیح دهید.
-
گروههای فیسبوکی
فیسبوک خانه هزاران گروههای فیسبوکی است که شامل صدها هزار عضو میشود. تقریبا میتوان در مورد هر موضوعی یک گروه فیسبوکی پیدا کرد. عضویت در گروههای مربوط به صنایع میتواند شما را با حجم بزرگی از مطالب مرتبط روبرو کند.
-
داستانهای اینستاگرام
اگر دارای اکانت اینستاگرام هستید میتوانید با پست چند پرسش در استوری، از فالورهای خود بخواهید تا به آن پاسخ دهند و همانها را در بلاگ خود پست کنید یا از آنها بخواهید تا از شما بپرسند. پاسخهای خود را در بلاگ خود منتظر کنید.
-
مصاحبههای تیمی
شاید تیم شما دانش خوبی برای اشتراکگذاری با مخاطب داشته باشد. هر یک از بخشهای کسبوکار شما اعم از واحد تحقیق، فروش و ارتباط با مشتری میتواند دارای کارشناسان خبره باشد که مصاحبه با آنها برای مخاطبان جالب است.
-
مطالعات موردی
اگر شما بخواهید که به مخاطب خود نشان دهید به صورت عملی هم در حوزه کاری خود موفق هستید بهتر است از مطالعات موردی استفاده کنید. مشتری و مخاطبان شما دوست دارند که بدانند نتایج کار شما چگونه بوده است. در مورد تاریخچه کاریتان، پروژههایی که انجام دادهاید و نتایج عملکردتان بنویسید.
-
کنفرانسها و رویدادها
آیا اخیرا رویدادهای داخلی و یا خارجی شرکت کردهاید؟ تجربیات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید. همه این فرصت را ندارند که در این کنفرانسها شرکت کنند اما میتوانند با مصرف محتوای شما در این تجربه شریک شوند.
در ضمن اگر کسی برای آن رویداد جستجو کند، احتمالا از صفحه شما هم بازدید خواهد کرد.
-
پستهای مربوط به منابع
اگر تمامی منابع مربوط به صنعت کسب و کارتان را اعم از کتاب صوتی، مقاله، تصویر و ویدئو در بلاگ خود جمع کنید بلیط شما برنده است.
مخاطب شما به دنبال شکار بهترین منابع هستند و شما با این کار، بلاگ خود را تبدیل به بهترین مکان برای همه مستندات مربوطه کردهاید. سایتهای اگریگشین هم همینگونه هستند.
-
پشت صحنهها
اکثر مخاطبان دوست دارند که ببینند پس پشت کسبوکار شما چگونه است. این فرصت را در اختیارشان قرار دهید: تجارت شما چگونه کار میکند، محتوا را چگونه ایجاد میکنید، شکستهایتان در کجا بوده است و آینده را چگونه میبینید.
همه رموز کار خود را نگویید اما بدانید که این گونه پستها تاثیر بسیار خوبی بر نرخ بازدید دارند.
-
راهنمای خرید هدیه
اگر مناسبتی در راه است (مانند روز قلم، روابط عمومی و غیره) میتوانید مخاطب خود را در موضوع خرید کمک کنید.
-
مرور یک سال گذشته
در پایان سال میتوانید در مورد درسهایی که در آن سال یاد گرفتهاید صحبت کنید. شکستها، موفقیتها، لحظات شادی و غم و همینطور روندهای رو به رشد سال گذشته موارد خوبی هستند.
-
کتابهای آمازون
صفحه اول کتابهای آمازون میتواند منابع خوب نوشتاری باشند. روش کار به این شکل است که در بخش کتاب آمازون کلیدواژهای که مربوط به کسبوکارتان است را جستجو کنید. سپس یک کتاب را انتخاب کرده و داخل آن را نگاهی بیاندازید. فهرست آن کتاب دارای عناوین فصلهاست. نام هر یک از فصلها میتواند عنوان خوبی برای نوشتن باشد.


