امروزه همه جا صحبت از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی است. از اینترنت اشیاء تا راندن خودروها و پرتاب موشکهای قارهپیما تا مدیریت هوشمند و دستیار صوتی همه و همه در حال استفاده از هوش مصنوعی هستند. اما با این همه کاربرد هوش مصنوعی آیا میتوان از آن برای تولید محتوای نوتنی هم استفاده کرد؟
پاسخ هم بله و هم خیر است. ابتدا سراغ چند تا از وبسایتهایی که مدعی تولید متن با بهرهگیری از هوشمصنوعی هستند میرویم.
هنگامی که عبارت AI produce content را جستجو میکنیم حداقل ۴ تا وبسایت به صورت تبلیغات نشان داده میشود که نشان دهنده محبوبیت این حوزه است.

اولین سایت که جسپر نام دارد، میتواند به ازای ۴۹ دلار در ماه ۳۵ هزار کلمه تولید کند. این محتوا میتواند در قالب وبلاگ، شبکههای اجتماعی، ایمیل، محتوای وبسایت و غیره تعیین شود.
همان طور که در شکل پایین مشاهده میکنید، تنها کافیست که توضیح کوجکی در خصوص موضوع محتوا بدهید و لحن نوشته خود را تعیین کنید. بقیه کارها را هوش مصنوعی برای شما انجام میدهد:

جالب این است که هنگامی که دوباره امروز صبح این وبسایت را چک میکردم دچار مشکلات فنی شده بود و این هم میتوانیم به مشکلات هوش مصنوعی اضافه کنیم!
اما در کل متن تولیدی بسیار خوب بود و از آن نتوانستم تشخیص دهم که متن را یک یا چند ربات نوشتهاند.
وبسایت دوم کپیمتیک بود. این وبسایت از ۲۵ زبان زنده دنیا (حتی ژاپنی و چینی و ترکیهای) پشتیبانی میکند و میتواند به این زبانها محتوا تولید نمیاد. جالب است حتی نماینده این سایت که خانم سوفیا نام دارد هم با هوشمصنوعی خلق شده است.

کپیمتیک هم مانند جسپر میتواند مقاله، پست شبکههای اجتماعی، محتوای وبسایت و ایمیل تولید کند و ادعا دارد که محتواهای تولید این وبسایت جدید، اوریجینال، شبیه نوشتههای یک انسان و نوآورانه است. روند تولید هم مثل قبل است. تنها باید نوع محتوا، موضوع و مختصری از جزئیات را مشخص کنید و بقیه کارها را AI برای شما انجام خواهد داد. در کپیمتیک حتی میتوانید میزان خلاقیت را هم تعیین نمایید.
من برای تست کپیمتینگ در آن ثبت نام کرده و در مرحله اول برای ساخت یک مقاله اقدام کردم. توضیحات برای تولید عنوان را عمدا به دو قسمت تبدیل کرده و قسمت دوم را با کلماتی بی معنی پر کردم:
The future of AI content writing and I ate some sands and stones for my breakfast
آینده هوش مصنوعی و محتوا و من برای صبحانه شن و سنگ خوردم!

جالب این است که کپیمتیک قسمت دوم موضوع را کاملا نادیده گرفت و محتوای مقاله را بر اساس بخش اول موضوع تولید کرد:

مقاله تولید شده از ساختار و انسجام خوبی برخوردار است اما نمره سئوی کپیمتیک به این مقاله تنها ۹ از ۱۰۰ بود.:

اما با وجود الگوریتمهای پیشرفته گوگل آیا این موضوع اهمیتی دارد؟ در پایانبندی این مقاله آمده که هوش مصنوعی هنوز در ابتدای راه است و فعلا نمیتواند ایدههای اوریجینال تولید کند و یا از زاویهای جدید به مسائل نگاه کند. شاید این همان تفاوت تولید محتوا توسط انسان و ماشین باشد. اما باید دید که این تفاوت تا کی طول خواهد کشید.

۲ پاسخ
درود محسنجان.
هم موضوع خوبی را برای نوشتن انتخاب فرمودهاید و هم خوب بدان پرداختهاید. از مشی آگاهیبخشی حضرتعالی سپاس بسیار دارم.
ارادتمند – کوروش(برارپور)
سلام و درود
ممنونم از شما