چرا تولید محتوای ناب ضروری است؟

چرا تولید محتوای ناب ضروری است؟

کلمات…کلمات…کلمات.کلماتی که از درز دیوارها می‌آیند. باید اعتراف کنیم که در عصر بمباران داده ها و اطلاعات هستیم. سیل سرسام آوری از داده ها که هرگز تمامی ندارند و حتی خصوصی ترین عادات ما از قبیل خوابیدن را هم تغییر داده است. اثر باتلاق اطلاعات (infoglut) بر زندگی ما آن چنان است که دیگر نمی‌توانیم متون طولانی را بخوانیم. به قول نیکلاس کار، ما تنها بر سطحی از اطلاعات عظیم اسکی می‌رویم و دیگر جای غور کردن در اقیانوس “مفهوم” وجود نخواهد داشت. مکالمه هرگز این چنین در تار و پود زندگی ما نبوده است. گویی هر فعالیتی در جهان جدید با مکالمه با دیگری مفهوم پیدا می کند و هرگز چیزی مهم‌تر از آن در جهان نبوده است. شایسته است که سخن هلدرین را در اینجا بیاورم که می‌گوید “ما مکالمه‌ایم”.

خانم Faith Popcorn که خود یک آینده پژوه است بر این باور است که عصر حاضر، عصر Everywood است. وی با بازی با کلمه Hollywood که مرکز تولید فیلم‌های سینمایی ست و تبدیل آن به Everywood به این نکته اشاره کرده که دیگر تولید محتوا به دست شرکت های خاص نیست و هر کسی می‌تواند با یک تلفن همراه شروع به تولید محتوا کند. با ظهور web 2.0 ارتباط با دیگری وارد فاز جدیدتری شد. جنس این ارتباط دیگر به شکل یک طرفه نبود و ماهیتی تعاملی داشت. اما با ایجاد نسل جدیدی از مصرف کنندگان که خود تولید کننده محتوا هم بودند، محتوا شدیدا دستخوش تغییر قرار گرفت. حجم انبوهی از داده های تولید شده چیزی به کیفیت زندگی اضافه نمی‌کرد بلکه خود سبب سرگردانی، استرس و تکثیر جهالت بود. جالب آنکه با در دسترس قرار گرفتن کانالهای پیشرفته ارتباطی و پلتفرم های اجتماعی، این محتوای بی کیفیت هم به شدت کپی و تکثیر می‌شود.

سوالی که باید از خود پرسید این است که در این دنیای سریع لبریز از اطلاعات غیرمفید چگونه می توانیم دیده شویم؟

با وجود این همه تکثیر محتوای بی ارزش باید اذعان داشت که دیگر مخاطب را نمی‌توان به این آسانی قانع کرد.  وی متوجه شده است که هر چیزی را نباید مصرف کند و روی هر لینکی نباید کلیک کند. نمی‌توان محتوایی را تولید کرد که فقط یک طعم بی‌مزه داشته باشد و در لایه لایه‌اش به صورت ضمنی آمده باشد که مخاطب نیمه محترم! این محتوا را تو باید مصرف کنی و انتخاب دیگری نخواهی داشت. محتوای ناب (اعم از شکل آن) تمام و کمال به سمت مشتری آمده و بر اساس نیازهای وی طراحی شده است. یک محتوای خوب از پرسونای مشتریانش آگاه است و داده های مورد نیاز مخاطبش را به صورت منسجم برای وی آماده می‌سازد.

تولید کننده محتوای مناسب به دنبال ایجاد محبوبیت یک شبه (hype) نیست و از تکنیک های کلاه سیاه به منظور افزایش غیرطبیعی مخاطبانش استفاده نمی کند بلکه به دنبال ایجاد سنگ بنای مناسبی است که بتواند در طول مدت زمانی مناسب به کسب و کار خود رونق بخشد و نیز گره ای از مشکلات مخاطبانش حل نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *