silicon_smart_city

شهرهای هوشمند و امنیت سایبری آنها

شهرها روز به روز در حال مدرن شدن هستند. با پیشرفت فن‌آوری این سوال پیش می‌آید که شهرها تا چه میزان تحت تاثیر حملات اینترنتی هستند. مقامات شهری نباید فراموش کنند که امنیت سایبری از جمله ارکان شهرهای هوشمند هستند.

به عنوان مثال در شهر دالاس، سیستم‌های اعلان طوفان در ساعت ۱۱:۴۰ دقیقه شب هک شدند و تمامی ۱۵۶ آژیر این شهر به مدت ۹۰ ثانیه و به دفعات ۱۵ بار به صدا درآمدند. اما همانطور که نیویورک تایمز اعلام کرد، هیچ طوفانی در کار نبود و تنها سیستم امنیتی مورد نفوذ هکرها قرا گرفته بود. مقامات قضایی تنها می‌دانند که این هکر به صورت محلی اقدام به این نفوذ کرده بوده است.

حادثه شهر دالاس باعث صدمات نشد اما زنگ هشداری است که متوجه شویم حملات سایبری به شهرها تا چه میزان می تواند خطرناک باشد.
محققین نقاط آسیب‌پذیر بسیاری را در چراغهای کنترل ترافیک و سیستم‌های مکانیزه گزارش داده اند. خطر زمانی بیشتر خواهد شد که بحث اینترنت اشیاء (چیزها) نیز پیش بیاید چرا که اینترنت همه وسایل و زیرساخت‌ها را از طریق اینترنت به هم متصل می‌کند و راه هکرها را به سیستم‌ها باز می‌کند. اما راه حل قطع اینترنت نمی‌تواند باشد چرا که فن‌آوری مانند ابر است و مرزی نمی‌شناسد. با هجوم گجت‌های الکترونیکی بسیار پیشرفته و پرسرعت شدن اینترنت همیشه باید به خطرات آن نیز توجه نمود.

مثال دوم در خصوص هکری‌ست که توانسته بود ۲۰ درصد از برق شهر کیو را ببرد. در حال حاضر بیشتر مشکلات پیش آمده جدی نیستند اما همانطور که آقای پیتر تران، مدیر ارشد موسسه RSA بیان می‌دارد، اوضاع در حال بدتر شدن است. وی بیان می‌دارد، ” آنچه که یک شهردار را شبها بیدار نگه می‌دارد قطع برق نیست بلکه زیرساختهایی بهم متصلی از قبیل سیستم بانکداری، جمع اوری مالیات و نظام هایی از این قبیل است. در شرایطی که چند زیرساخت دچار مشکل بشود، اختلال و یا حذف داده ها می تواند نظام مالی و در کل شهر را دچار مشکلات شدید کند.
هنگامی که در حال طراحی شهرهای آینده هستیم باید مسایل مربوط به فضای سایبر را در طراحی و معماری شهری لحاظ کنیم تا به مشکلات شدید امنیتی برخورد نکنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *